Fie ca este vorba de drumetii montane sau de trekking, betele de trekking reprezinta un element esential in echipamentul oricarui iubitor de astfel de activiti. 

Indiferent de experienta pe care o ai, betele iti vor aduce beneficii importane, in continuare vei afla care sunt acestea.

1. Sprijin suplimentar 

Betele de trekking iti ofera sprijin suplimentar pentru mersul pe jos in drumetii. Ele reduc povara exercitata asupra picioarelor si genunchilor, ceea ce poate ajuta la prevenirea oboselii si a accidentarilor. 

2. Echilibru si stabilitate 

Cu ajutorul betelor iti poti mentine echilibrul mai bine pe traseele montane, pe pantele abrupte sau pe teren neregulat. Acestea iti asigura stabilitatea, iar riscul ca tu sa cazi se miscoreaza. 

3. Redistribuirea greutatii 

Studiile arata ca tensiunea asupra genunchilor poate fi redusa cu pana la 25% prin folosirea betelor de trekking. Pentru ca preiau o parte din tensiunea asupra genunchilor, te vor va ajuta semnificativ la coborarea pe distane lungi sau pe terenuri accidentate.

Betele ajuta la redistribuirea greutatii corpului, pe umeri, brate, spate si picioare. In acest fel, tensiunea este redusa si tu te poti misca mai repede.

4. Sunt reglabile

Ele pot fi reglate pentru a se potrivi oricarei inaltimi si pot fi adaptate la diverse terenuri si condiii meteo.

5. Sunt multifunctionale

Poti utiliza betele pentru a monta cortul. Daca alegi un cort ce se monteaza cu ajutorul betelor de trekking, rucsacul tau va fi mult mai usor.

Desi speram sa nu ti se intample un accident, precum un brat sau un picior rupt, e bine sa stii ca poti folosi un bat de trekking pentru a-ti imobiliza membrul rupt.

De asemenea, mai poti sa inlaturi vegetatia ce-ti ies in cale pe traseu.

6. Siguranta

Pe vreme nefavorabila sau pe terenuri riscante, poti folosi betele pentru a testa adancimea zapezii sau a apei, dar si pentru sprijin suplimentar.

Sunt extrem de utile la urcarea si coborarea pe teren abrupt sau accidentat, la traversarea apei, dar si pe trasee pe vreme ploioasa sau pe zapada.

7. Pentru aparare

Betele pot fi folosite pentru a face zgomot. Cand mergi, ele produc vibratii la contactul cu pamantul, astfel animalele salbatice, precum serpii, vor sta la distanta si tu vei fi in siguranta.


Asadar betele de trekking sunt un echipament care iti ofera sprijin, stabilitate si siguranta in timpul drumetiilor sau a altor activiti in aer liber. Foloseste-le si bucura-te de aventurile tale outdoor!


Vezi selectia noastra de bete de trekking de la branduri de top