
Dupa o toamna destul de lunga, plina de numeroase aventuri de camping, este momentul pentru depozitarea cortului.
Cu siguranta ultimul camping a fost unul care te-a obosit si nu ai curatat cortul asa cum trebuie.
Pentru ca si in urmatorul sezon de campat, cortul tau sa-si mentina proprietatea de impermeabilitate, dar si sa ramana intact, fara gauri sau fara mirosuri neplacute, urmeaza acesti pasi pentru a-l depozita.
1. Curata-l si usuca-l
Alege-ti o zi insorita, indeparteaza noroiul si curata cortul doar cu apa. Daca te intrebi de ce doar cu apa, este bine sa stii ca substantele din detergenti ii pot afecta capacitatea de waterproof.
Nu folosi masina de spalat pentru a-l curata, si nici uscatorul.
Instaleaza-l din nou ca aerul sa-l usuce complet. Bineinteles ca vor mai fi locuri umede, pe acestea le poti usca cu ajutorul unei carpe.
2. Pregatire pentru depozitare
Desi majoritatea corturilor vin cu un husa proprie, cel mai bine ar fi sa nu il depozitezi in husa, ci intr-o sacosa de material textil sau intr-o fata de perna. Husa este ideala pentru a-l transporta usor, dar nu este o solutie pentru depozitare.
Indeparteaza betele si alte elemente metalice inainte de a-l impacheta, in felul acesta nu vor rugini si nici nu-ti vor gauri materialul cortului. Nu il strange foarte tare cand vrei sa-l pui de-o parte pe timpul iernii, lasa-l usor desfacut. Si nu il pune intr-o punga ce se inchide ermetic, altfel ar putea mucegai daca nu este uscat in totalitate.
3. Locul de depozitare
Alege sa-l pastrezi intr-un loc racoros si uscat. Poti sa-l pui in garaj spre exemplu, pe acelasi raft impreuna cu accesoriile sale, stalpii, kit-ul de montare etc.
Ai grija de cortul tau cand vine vorba de depozitarea pe mai multe luni! Respecta aceste 3 puncte, astfel durata de viata a acestuia va fi prelungita, iar tu te poti bucura de nenumarate aventuri sub cerul liber!
Tu ce ai mai adauga la lista de mai sus?
Lasa un comentariu