Pasionatii de alpinism se confrunta adesea cu provocari in timpul verilor caniculare. 

Desi alpinismul se desfasoara la altitudini mari, fapt ce implica automat un climat rece, pot aparea totusi probleme pentru siguranta si performanta.


Canicula aduce cu sine transpiratia excesiva, iar timpul prelungit petrecut in soare poate duce la deshidratare. Daca totusi vrei sa escaladezi in asemenea conditii, trebuie sa bei apa suficienta inainte, in timpul si dupa escalada.

Sau alege momente racoroase ale zilei, ca dimineata devreme, ori tarziu in dupa-amiaza. Mai poti cauta zone de catarat unde este umbra in orele caniculare.


Iti recomandam alte 5 activitati pe care sa le faci cand temperatura este ridicata, iata-le:

1. Testeaza noile echipamente aparute pe piata

Te invitam in magazinul fizic Montrek.ro sa testezi ori sa probezi cele mai noi echipamente aparute pe piata!

Ne gasesti pe Strada Blănari nr. 12 in București, te asteptam cu drag!

2. Antrenament pentru alpinism

Pe vreme calda te poti concentra asupra antrenamentului si a conditiei tale fizice. 

Pentru imbunatatirea fortei si a rezistentei tale fizice, imbina flotarile, tractiunile, genuflexiunile cu impinsul de greutati.

Ca sa-ti cresti rezistenta cardiovasculara in fata efortului prelungit, alege alergarea, inotul ori ciclismul. Drumetiile montane sau alergarea in perioadele mai racoroase ale zilei, sunt activitati de care te poti bucura tot in aer liber.

3. Practica alpinism in interior

Ca sa nu te aventurezi in caldura, poti alege cataratul in interior la salile de alpinism. Astfel te vei mentine si iti vei imbunatati abilitatile de alpinism, evitand in acelasi timp temperaturile extreme.

4. Educatie alpina

Profita de timpul acesta pentru a invata despre tehnici alpine, despre siguranta montana si despre abilitati de navigare. 

Daca te gandesti la expeditii viitoare in anotimpurile reci, acum este momentul sa studiezi hartile si sa te familiarizezi cu rutele pe care vrei sa le urmezi. Ia legatura cu alpinisti ce au parcurs deja rutele pentru a-ti oferi mai multe informatii.

5. Intretinerea echipamentului

Verifica echipamentul alpin in timpul sezonului de alpinism. Asigura-te ca hamurile, corzile, casca si toate celelalte echipamente sunt in stare buna de functionare.

Daca observi urme de uzura la vreunul, inlocuieste-l imediat, altfel iti pui viata in pericol.

Vezi echipamentele de pe Montrek.ro pentru escalada, alpinism si lucru la inaltime!


Desi temperaturile ridicate par a fi o piedica in fata activitatilor alpine, vezi partea plina a paharului si valorifica acest interval de timp prin antrenament, educatie si intretinerea echipamentului tau!